Skip to content

Spakenburg verrast velen.

Het is misschien het wel best bewaarde geheim in toeristisch Nederland. Het is een prachtig authentiek vissersdorp met een fantastische oude haven vol botters en een (reparatie)helling voor deze botters. Er zijn bezienswaardigheden zoals een museum, een molen die in de maak is. Geweldige cafeetjes, historisch ingericht, vriendelijke mensen, veel terrassen en prachtige zeilboot tochten.

De museumhaven van Spakenburg

De Oude Haven bestaat al net zo lang als Spakenburg, dat rond de 13e eeuw gevormd werd. Oorspronkelijk was de haven bestemd als ligplaats voor de schepen van de Zuiderzeevissers.

Na het verdwijnen van de visserij door de aanleg van de Afsluitdijk, werd de Oude Haven jachthaven. Nadat rond 1975 steeds meer oude vissersschepen door particulieren werden aangekocht, opgeknapt en dienst gingen doen als recreatievaartuig, is de Oude Haven door de gemeente aangewezen als museumhaven. Rondom de historische botterwerf ligt nu een derde deel van de Bottervloot van Nederland. Met name traditionele (vissers-)vaartuigen zijn in deze haven meer dan welkom.

Kijk op Botter.nl of bel 033-298 00 88